superdrillers.nl

Carpscene for you!

Over

 

Je vind de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul voor contact alstublieft het formulier op onze website in. Wij wensen u een fijne dag! Je vind de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een...

 

Uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul voor contact alstublieft het formulier op onze website in. Wij wensen u een fijne dag! Je vind de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul...

 

 

Onze geschiedenis

 

Voor contact alstublieft het formulier op onze website in. Wij wensen u een fijne dag! Je vind de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul voor contact alstublieft het formulier op onze website in. Wij wensen u een fijne dag! Je vind de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul voor contact alstublieft het formulier op onze website in. Wij wensen u een fijne dag! Je vind de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul voor contact alstublieft het...

vissen in Frankrijk

Vele Karpervissers reizen jaarlijks af richting Frankrijk om daar hun geluk te beproeven. De echte pioniers trekken richting de franse rivieren en meren, al deze wateren zijn publiekelijk toegankelijk mits men in het bezit is van de juiste papieren. De prijzen voor een vergunning in Frankrijk liggen stukken hoger als in Nederland, gemiddeld ben je voor een carte de peche complete toch all gauw rond de vijftig euro kwijt. Daarentegen kan je met deze vergunning meerdere keren per jaar afreizen als je persoonlijke situatie dat toestaat. Lees meer over vergunningen in de rubriek.

 

Voor diegene die minder van het pionieren houden en voor zekerheid en veiligheid kiezen zijn er de zogenaamde betaalwateren. Over deze wateren is er een levendige discussie opgang geweest op elk willekeurig Karper Forum, en op veel sites is het BTW een taboe.

 

Wij zijn van mening dat er ruimte moet blijven voor privé beheerde wateren, de goede hoeven niet onder de kwade te leiden!!  Wij staan dus open voor alle info en foto's wbt betaalwater. Wij zullen ook de negatieve ervaringen, mits goed onderbouwd en niet anoniem, de ruimte geven op de site.

 

Voordat je aan je Frankrijktrip gaat beginnen hebben we hieronder een aantal zaken op een rijtje gezet voor jullie.

Om in Frankrijk te mogen vissen heb je, net zoals in Nederland, een vergunning nodig. In Nederland is alles redelijk overzichtelijk, je hebt een sportvisakte nodig een grote vergunning en een lidmaatschap van een Hengelsport vereniging.

Visvergunningen in Frankrijk zijn praktisch overal te Koop, bekende verkoopadressen zijn de zogenaamde Tabacs, maar ook Café's en Hotels bieden de vergunningen aan. Een vergunning in het Frans heet een Carte de peche, de Vergunning die wij als Karpervissers nodig hebben is een Carte de peche avec taxe complete. Deze vergunningen zijn niet goedkoop de prijs ligt ergens tussen de 50 en 65 euro, dit verschilt per departement. In het seizoen 1 juni tot 30 september zijn er de zogenaamde Cartes de vacance te koop, dit is een vergunning die 15 dagen achtereen geldig is en voordeliger tussen de 25 en 30 euro. ook met deze vakantie vergunning is in de meeste gevallen het nachtvissen toegestaan.

 

De Carte complete avec taxes is een jaarvergunning waarmee men mag nachtvissen, let wel op dit mag alleen als nachtvissen in het betreffende departement is toegestaan. Als men in Frankrijk een vergunning aanschaft kan het zijn dat er om een pasfoto word gevraagd, zorg er dus voor dat u die bij u heeft.vraag ook altijd om een guide de la peche departementale, dit zijn boekjes die door de federatie worden uitgegeven vaak voorzien van een waterkaartje met daarop de nachtviszones ,indien aanwezig, en alle info die je nodig hebt.

 

Een voorbeeld van zo'n boekje

In frankrijk bestaan twee grote visfederaties Le Club Halieutique met 36 departementen. en Club L'Entente Halieutique du Grand Ouest. Koopt u een zegel (vignette)van één van beide clubs voor ongeveer 15 euro, dan mag u in alle departementen die aangesloten zijn bij deze clubs vissen. U hoeft dan dus niet in elk departement een nieuwe vergunning aan te schaffen.

 

Wat je verder moet weten:

Hou je in Frankrijk aan de regels, de boetes die men uitdeelt voor het niet in bezit hebben van een geldige vergunning zijn niet misselijk. Wij hebben voor jullie zoveel mogelijk nachtvis zones geindexeerd neem neit alles klakeloos aan maar check altijd even ter plekke dmv de guide de la peche of er niets is veranderd.

 

Let bijvoorbeeld erop of boten zijn toegestaan op het water wat je wilt bevissen.En hoever je uit de kant mag vissen. Soms zijn er speciale vergunningen te koop voor het gebruik van een boot om je lijnen uit te varen

Het gebruik van een dieptemeter in Frankrijk is toegestaan mits er zich geen hengels in de boot bevinden. In Frankrijk valt het vissen met een dieptemeter onder stropen. Ook dit kan per Departement verschillen.

Een réserve de peche is niet zoals men zou kunnen vermoeden een plek die gereserveerd is voor vissers. NEE het is hier ten strengste verboden te vissen!!

 

Bivy of paraplu

Er zijn departementen waar men niet moeilijk doet over tentjes deze worden gedoogd. Maar let op niet overal word dit gedoogd, een paraplu word bijna altijd toegestaan.